Aangifte doen na oplichting

Ben je opgelicht, doe dan aangifte !



Heb je een nadeel geleden door een oplichting of andere vorm van cybercrime, dan vragen wij u om enkele belangrijke documenten mee te brengen om uw aangifte te staven zodat wij het onderzoek zo goed mogelijk kunnen voeren.

- Is er geld van je rekening verdwenen? Neem dan zeker je bankafschrift mee waarop duidelijk het nadeel van de fraude te zien is en het bankrekeningnummer van de ontvanger.

- Heb je contact gehad met een verdachte persoon op het internet ? Neem zoveel mogelijk schermafdrukken van de informatie die je hebt over de verdachte persoon en indien mogelijk de gesprekken die zijn gevoerd. Probeer vooral zijn account gegevens te noteren, bijvoorbeeld de correcte Facebook URL van het gebruikte Facebook-profiel.

- Heb je een e-mail ontvangen? Druk deze dan af. Wij hebben ook nood aan de technische header. Waar je deze kan vinden hangt af van je e-mailprogramma. Voor meer informatie kan je terecht op de volgende website https://mxtoolbox.com/public/content/emailheaders/

- Heb je een valse website bezocht? Neem dan een schermafdruk of foto van de website.

- Oplichting via een 2dehands website? Neem dan zeker voldoende schermafdrukken mee van het zoekertje en eventuele communicatie.

- Ben je slachtoffer van ransomware? Neem dan een duidelijke foto van het "blokkeringscherm". Dit is meestal een boodschap op je scherm die zegt dat je Bitcoins moet betalen om je computer te unlocken. Het is voor ons belangrijk dat de informatie op dit scherm goed leesbaar is.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 02 769 69 30 .