Fietsteam

Enkele dagen geleden kwam in het nieuws dat sommige politiezones moeite hebben met het vinden van kandidaten voor een fietsteam.  

Hoe zit dat in onze politiezone? 

fietsers

“In onze politiezone hebben we een fietsteam van 7 gemotiveerde (hoofd)inspecteurs. Het fietsteam wordt ingezet op evenementen zoals de 100 dagen van de laatstejaars, op de jaarmarkt, dag van ’t stad,... Met de fiets kunnen we ons veel sneller verplaatsen tussen de menigte. Ook op de wekelijkse marktdag zijn onze fietsers vaak aanwezig om een oogje in het zeil te houden.” vertelt korpschef Antoinette Vanden Bossche.  

Hoofdinspecteur Steven Bekaert: “Ik neem zoveel mogelijk de fiets, en de gewone fiets hé, geen elektrische. Mensen spreken mij gemakkelijk aan als ze mij zien, en als ik ze zelf niet verder kan helpen, verwijs ik ze graag door naar hun wijkinspecteur. Dat wordt echt enorm geapprecieerd.”   

“Onze wijkinspecteurs nemen geregeld de fiets. Ze hebben allemaal een elektrische fiets ter beschikking. Voor het fietsteam hebben we mountainbikes en we hebben ook nog ‘gewone’ fietsen ter beschikking. Voor elk wat wils.” besluit de korpschef.   

Labels