Persbericht actie landbouw - vrijdag 25 september 2020

Op vrijdag 25 september werd door het verkeersteam van de PZ Meetjesland Centrum een controle uitgevoerd op landbouwvoertuigen. 

Heel wat landbouwers laten momenteel door gespecialiseerde loonwerkers hun maisvelden afrijden en deze dan naar hun erf transporteren.

Deze maishakselaars en de tractoren en landbouwaanhangwagens die instaan voor het transport zorgen voor overlast wanneer deze door stads- of dorpskernen moeten passeren. Als politiezone kregen wij heel wat meldingen van burgers die zich zorgen maakten omtrent het rijgedrag van de soms jeugdige bestuurder van deze landbouwvoertuigen. Ook kregen wij regelmatig te horen dat deze bestuurders voortdurend niet-handenvrij aan het bellen waren en dat er toch wel veel van de gehakselde mais op de openbare weg terecht kwam.



Op 25 september hebben wij een controle uitgevoerd waarbij 14 bestuurders van landbouwtractoren en aanhangwagens werden gecontroleerd.

Er werd slechts 1 bestuurder geverbaliseerd wegens het niet-handvrij bellen.

Voor de rest stelden wij vast dat 3 aanhangwagens niet de correcte reproductie droegen van het trekkend voertuig. Dit betreft een verkeersovertreding van de tweede graad waarvan de onmiddellijke inning 116 euro bedraagt.

Alle bestuurders bleken te beschikken over het vereiste rijbewijs.

Er was wel een probleem omdat een gedeelte van de lading uit de aanhangwagen op de openbare weg terecht kwam, voornamelijk te wijten aan de zeer droge toestand van de afgereden mais.

Enige duiding in verband met landbouwtractoren , aanhangwagens en de noodzakelijke rijbewijzen:

Landbouwvoertuigen en landbouwmaterieel vallen onder de categorie G, traag vervoer.

Omdat deze onder de categorie traag vervoer vallen zijn er specifieke regels in verband met keuring , inschrijving en rijbewijzen.

Landbouwtractoren die uitsluitend gebruikt worden inzake land- en tuinbouwactiviteiten moeten niet jaarlijks onderworpen worden aan de technische controle.

Deze voertuigen moeten gekeurd worden bij inschrijving en zijn verder niet onderworpen aan de periodieke controle.

Het transport van land of tuinbouwproducten naar het erf is een secundaire bedrijvigheid en daar wordt dit transport niet beschouwd als vervoer voor rekening van derden en moeten de aanhangwagens niet worden ingeschreven.

De landbouwaanhangwagens moeten minstens de reproductie dragen van de nummerplaat van de tractor.

De bestuurder die geboren is voor 1 oktober 1982 moet voor het besturen van een voertuig traag vervoer geen enkel rijbewijs hebben ongeacht welke soort van arbeid hij verricht met dat voertuig traag vervoer.

Bestuurders die geboren zijn na 1 oktober 1982 moeten voor het besturen van een landbouwvoertuig of landbouwmaterieel minstens een rijbewijs G hebben of een rijbewijs in functie van de MTM van het voertuig dat ze besturen.

De leeftijd van deze bestuurders met een rijbewijs is is 16 jaar tot een MTM van 20.000 Kg en 18 jaar voor hoger.



Lading:

In de wegcode is voorzien in het artikel 45.2 dat de lading van graangewassen niet moet overdekt worden met een dekzeil of net binnen de 25 km van de plaats van lading voor zover het transport niet geschiedt langs een autosnelweg.

In het artikel 45.1 is echter ook voorzien dat de lading niet op de openbare weg mag vallen.

Conclusie:

Onze actie van 25 september was dus voornamelijk preventief waarbij de bestuurders werden gesensibiliseerd op verlies van lading.

Ook werd gevraagd om bij het doorkruisen van dorpskernen hun snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

Via de chauffeurs werd ook gevraagd om hun werkgever en de rest van de medewerkers op de hoogte te brengen.

Mogelijks zal naar aanloop van het volgende maisseizoen een vergadering belegd worden met de landbouw- en loonwerkerssector om deze problematiek nogmaals aan te kaarten en goede afspraken te maken.