Persbericht controleactie "koerierdiensten"

Op vrijdag 05/02/2021 heeft de PZ Meetjesland Centrum samen met de sociale inspectiediensten RSZ en RVA een controleactie gedaan op lichte vrachtwagens welke hoofdzakelijk dienstdoen als koeriers.

Aan de actie namen 11 collega’s deel en 5 sociaal inspecteurs. Motorrijders van het verkeersteam stuurden bestelwagens richting de weegbrug gelegen langs de Ringlaan te Eeklo waar de bestuurders en passagiers onderworpen werden aan een grondige controle. 

controleactie

In totaal werden 56 voertuigen en 61 personen gecontroleerd.

Er werden tevens 56 ademtests afgenomen waarbij 3 bestuurders zich in de alarmfase bevonden.

Ze kregen een tijdelijk en onmiddellijk rijverbod van 3 uur en zullen later een boete moeten betalen.

Eén persoon bleek te sturen onder invloed van drugs en 1 persoon bleek geseind te staan om een aantal rijverboden te betekenen n.a.v. van eerdere veroordelingen. 

Ook de sociaal inspecteurs deden heel wat vaststellingen o.a. werden drie personen op heterdaad betrapt op “zwartwerk” en bleken 2 voertuigen niet te beschikken over een vervoervergunning.

Daarnaast stelden ze nog heel wat andere inbreuken op de sociale wetgeving vast. 

Ook werden nog een aantal COVID-pv’s uitgeschreven wegens het overtreden van de mondmaskerplicht van passagiers en/of bestuurder. 

Met dit krachtig signaal willen we duidelijk maken aan de bevolking dat we inspelen op het veranderlijk karakter van de maatschappij.

Het toenemende aantal lichte vrachtwagens, al dan niet in regel, zorgt voor een stijging van de onveiligheid op de openbare weg.

Verkeersveiligheid blijft in onze politiezone een prioriteit!