Persbericht controleactie VLABEL

Op 20/05/2021 voerde de verkeersdienst van de politiezone Meetjesland Centrum een controleactie uit in samenwerking met de Dienst externe controle verkeersfiscaliteit en wegeninspectie van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL).

Er werden controles gedaan in Eeklo en Kaprijke met behulp van een ANPR (automatische nummerplaat herkenning) van de VLABEL waarbij in totaal 1633 voertuigen werden gecontroleerd in het systeem.

Er werden 41 voertuigen aan een grondige controle onderworpen door de beide diensten. Deze controles resulteerden in 13 processen-verbaal waarbij een totaal van €5.599,82 onmiddellijk door VLABEL werd geïnd en 2 voertuigen in beslag werden genomen omdat de bestuurders de openstaande belastingen (goed voor een totaal van €3.634,58) niet konden betalen.

Verder werden door de politie 5 processen-verbaal inzake verkeer (o.a. "sturen spijts verval", "rijden onder invloed van drugs", rijden zonder geldig rijbewijs, vervallen technische controle en sturen zonder geldige verzekering), 6 onmiddellijke inningen, waarvan 3 wegens GSM-gebruik achter het stuur, 1 proces-verbaal van waarschuwing en 1 proces-verbaal inzake drugsbezit opgesteld.

In de toekomst zal verder worden ingezet op dergelijke controleacties met externe partners in het kader van ons project bestuurlijke handhaving. De resultaten tonen immers aan dat ze broodnodig zijn.    

controle