Persbericht dinsdag 27 juni 2017

Verkeersongeval met gewonden

Maandagmiddag 26 juni omstreeks 16.00 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval met een gewonde in Eeklo, ter hoogte van het kruispunt van de Boelare met de Molenstraat. Een 52-jarige man uit Eeklo reed er op de N9, komende van de Markt, in de richting van Maldegem. Een 70-jarige vrouw komt uit de Molenstraat en wou de Boelare inslaan. Bij dit manoeuvre komt het tot een aanrijding tussen beide wagens. De passagier van de tweede wagen, een 72-jarige man uit Maldegem, werd hierbij gewond. De man werd overgebracht naar AZ Alma, waar hij de eerste zorgen kreeg toegediend. Er ontstond even verkeershinder.

Onopzettelijke brandstichting

In de nacht van maandag op dinsdag ontstond er omstreeks 03.00 uur brand in een appartementsgebouw in de Stationsstraat in Eeklo.

De brand ontstond accidenteel door kortsluiting van een elektrisch vuurtje.

De twee achterste kamers van de eerste verdieping brandden volledig af, ook het platte dak, grenzend aan de kamers, vatte vuur. De brandweer kwam snel ter plaatse en slaagde erin de brand onder controle te krijgen. Alle bewoners werden geëvacueerd. Ze konden de nacht verder doorbrengen in de brandweerkazerne.

De 2 flats waren niet langer bewoonbaar. Ook Tinklebell, de winkel op de benedenverdieping, vertoonde veel water- en rookschade.Verkeersongeval

In de nacht van maandag op dinsdag gebeurde omstreeks 03.15 uur een verkeersongeval in de Burggravenstraat in Eeklo. Een 52-jarige vrouw uit Eeklo reed er met haar voertuig tegen een geparkeerde wagen. De wagen diende getakeld te worden. De vrouw legde een ademtest af en bleek onder invloed te zijn van alcoholische dranken. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.Verkeersongeval

Dinsdagochtend 27 juni omstreeks 09.30 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Stationsstraat in Eeklo. Een 72-jarige vrouw uit Eeklo reed er met haar Volkswagen Golf tegen de achterzijde van een geparkeerde BMW.

Beide voertuigen vertoonden schade aan de carrosserie.

Door de aanrijding botste dit voertuig op zijn beurt tegen een voorliggend voertuig, een personenwagen Audi.

De bestuurders legden een ademtest af, die safe was. Niemand werd gewond bij het ongeval.

De interventieploeg van de Politiezone Meetjesland Centrum verleende bijstand bij het invullen van het Europees Aanrijdingsformulier.

Labels