Persbericht maandag 3 augustus 2020

  • Toezicht en controle op de naleving van de corona-maatregelen

  • Onopzettelijke brandstichting Koning Albertstraat

  • Diefstal met braak - daders op heterdaad betrapt

  • Onopzettelijke brandstichting Zandvleuge

Toezicht en controle op de naleving van de corona-maatregelen

Gisteren, zondag 02/08,  zijn er opnieuw controles gedaan door een "anonieme coronaploeg". Verschillende HORECA-zaken gelegen op het grondgebied van onze politiezone werden onderworpen aan een onverwachte controle. Opnieuw kon worden vastgesteld dat de maatregelen heel goed worden opgevolgd. 

Extra toezicht werd ook uitgevoerd aan De Boerekreek. Het was er druk maar ook daar waren er geen inbreuken vast te stellen. Met de hittegolf in het vooruitzicht zullen daar meerdere controles volgen. 

In het centrum van Eeklo werden wel twee personen geïnterpelleerd die geen mondmasker droegen in betalende zone waar dit verplicht is. Ze mogen zich verwachten aan een geldboete van 250 Euro

Onopzettelijke brandstichting

Gisterennamiddag omstreeks 16.20 uur werden we verwittigd van een brand in een tuin gelegen in de Koning Albertstraat in Eeklo. De bewoner was bezig onkruid aan het verdelgen met een gasbrander waarbij plots de vlam oversloeg op zijn sparren. Hij kon zelf de brand blussen met zijn tuinslang. De brandweer kwam nog ter plaatse om na te blussen. De schade bleek gelukkig miniem.

Diefstal met braak - daders op heterdaad betrapt

Gisterennamiddag omstreeks 20.00 uur betrapte een interventieploeg bij een controle 2 mannen op heterdaad terwijl ze bezig waren met het stelen van afgedankte elektrische en elektronische apparaten op het stedelijk containerpark gelegen in de Ringlaan te Eeklo.

Bij het zien van de patrouille sloegen beiden mannen te voet op de vlucht. Eén van de mannen werd herkend en kon door de "anonieme coronaploeg" even later gearresteerd worden. Ook de identiteit van de andere dader is ondertussen gekend.

Beiden zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Onopzettelijke brandstichting

Afgelopen nacht omstreeks omstreeks 01.30 uur werden we verwittigd van een brand in een woning gelegen in de Zandvleuge in Eeklo. Na onderzoek blijkt het te gaan om een accidentele brand.

De brand zou ontstaan zijn in de keuken doordat een aifryer die op het kookfornuis stond vuur had gevat. De brandweer was snel ter plaatse. De drie bewoners bleven ongedeerd maar werden ingevolge lichte rookinhalatie overgebracht voor verzorging naar het ziekenhuis. De materiële schade bleef beperkt tot de keuken en het keukenplafond. Er is wel veel rookschade in de woning.