Persbericht weekend 28-29 januari / maandag 30 januari 2017

Verkeersongeval

In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 januari gebeurde er omstreeks 03.40 uur een verkeersongeval in de Peperstraat in Eeklo, in de richting van Bentille. Een 30-jarige Pool uit Kaprijke had een ijzeren paaltje van een verkeerseiland aangereden, waardoor hij de controle over zijn stuur verloor. Daardoor reed hij een geparkeerde Land Rover aan met zijn Volvo S40. De Volvo belandde uiteindelijk op zijn dak en kwam zo tot stilstand. Beide wagens werden zwaar beschadigd. De man werd - buiten levensgevaar - overgebracht naar AZ Alma. De man legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd gedurende 6 uur ingetrokken.

Verkeersongeval met alcoholintoxicatie

Op zaterdag 28 januari omstreeks 21.30 uur kreeg de Politiezone Meetjesland Centrum melding van een verkeersongeval in de Celiekerkweg te Sint-Laureins. Een 38-jarige man uit Adegem was er met zijn voertuig in een gracht gereden.
Hij legde een ademtest af met positief resultaat, waardoor zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken. Hij had pijn in de nek maar zou later een dokter raadplegen. Zijn voertuig werd getakeld.

Poging inbraak

In da nacht van zaterdag 28 op zondag 29 januari werd de Politiezone Meetjesland Centrum omstreeks 3.45 uur in kennis gesteld van een poging tot inbraak in de Hippoliet Van Peenestraat in Kaprijke. Het cilinderslot van de achterdeur werd er geforceerd maar men is niet binnen geraakt. De poging diefstal braak is vermoedelijk gebeurd tussen 03.00 uur en 03.45 uur.
De bewoners waren omstreeks 03.00 uur thuis gekomen en zijn nog via de achterdeur naar binnen gegaan. Omstreeks 03u45 is de zoon thuis gekomen en hij stelde de schade aan de deur vast.

Verkeersongeval

Zondagmorgen 29 januari omstreeks 10.00 uur gebeurde er een verkeersongeval met stoffelijke schade in Stee in Watervliet.
Daar reed een 35-jarige vrouw uit Eeklo met haar wagen tegen een geparkeerd voertuig.
Beide voertuigen waren zwaar beschadigd en dienden getakeld te worden.
Het Europees Aanrijdingsformulier werd ingevuld.

Dodelijk verkeersongeval

Afgelopen nacht omstreeks 4.00 uur werd in de Eerstestraat in Sint-Laureins door een voorbijrijdende vrachtwagenbestuurder een personenwagen opgemerkt die op zijn dak in de gracht naast de weg lag.
De hulpdiensten kwamen ter plaatste en troffen in het voertuig het levenloze lichaam aan van een vrouw. Het slachtoffer betreft een 31-jarige vrouw uit Sint-Laureins.
Het parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsdokter aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.​

Winkeldiefstal

Maandagvoormiddag meldde een winkeldetective van winkelketen Delhaize in de Brugsesteenweg in Eeklo een winkeldiefstal.
Twee mannen, afkomstig uit Georgië, werden er betrapt tijdens het stelen van enkele flessen alcoholische drank.
Eén van de mannen sloeg op de vlucht, maar werd uiteindelijk in de Leopoldlaan gevat. Onder de jas van de man werden vijf gestolen flessen alcohol gevonden.

Verkeersongeval

Op maandag 30 januari werd er een verkeersongeval gemeld op het kruispunt van de Stationsstraat met de Garenstraat in Eeklo.
Daar reed een 53-jarige vrouw uit Eeklo met haar scootmobiel op het voetpad in de richting van de Markt. Op dat moment komt een 52-jarige man met zijn voertuig uit de Garenstraat gereden. De twee rijtuigen kunnen elkaar niet meer ontwijken en het komt tot een aanrijding.
Een voorwiel van de scootmobiel was afgebroken, op de wagen waren er een paar krasjes. Niemand werd gewond.​