Persbericht zaterdag 8 augustus 2020

Gaslek - EEKLO

Vrijdagnamiddag 7 augustus omstreeks 15.00 uur kregen we melding van een gaslek in de Zuidmoerstraat te Eeklo. Een bewoner rook een sterke gasgeur in zijn tuin. De brandweer kwam ter plaatse en de straat werd voor alle veiligheid heel even afgesloten voor alle verkeer en de dichtstbijzijnde woningen werden ontruimd. 
Uiteindelijk bleek bij nazicht het te gaan om een lek in de slang van de gasfles van de BBQ te wijten aan het feit dat die vermoedelijk te lang in de zon had gestaan. De brandweer maakte de situatie veilig en zette de fles in de schaduw.

Verkeersongeval lichamelijk letsel - EEKLO

Vrijdagavond 7 augustus omstreeks 19.00 uur kregen we melding van een verkeersongeval met lichamelijk letsel in de Molenstraat te Eeklo. Een 28-jarige man werd er op de oversteekplaats voor voetgangers aangereden door een personenwagen bestuurd door een 54-jarige man uit Kaprijke. De voetganger werd met schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis AZ Alma.

Brand- SINT-LAUREINS

Vrijdagavond 7 augustus omstreeks 22.15 uur kregen we melding van een brand in de Dorpsstraat in Sint-Laureins. Bij aankomst bleek dat een airco op de slaapkamer gelegen op de eerste verdieping van een woning was ontploft met brand als gevolg. De brandweer was snel ter plaatse en had de brandhaard snel onder controle. De schade bleef beperkt tot de slaapkamer. Er was wel veel waterschade door de bluswerken.

Sturen onder invloed - EEKLO

Afgelopen nacht omstreeks 00.30 uur gaat de interventieploeg over tot de controle van een personenwagen op de Markt in Eeklo n.a.v. zijn ongepast rijgedrag. De bestuurder, een 49-jarige man uit Eeklo, legde een positieve ademtest af met als resultaat 0,90mg/l. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Verkeersongeval met stoffelijke schade & alcoholintoxicatie - EEKLO

Deze morgen omstreeks 04.30 uur kregen we melding van een verkeersongeval met stoffelijke schade in de Oostveldstraat te Eeklo. Een personenwagen Volvo V40 was er in aanrijding gekomen met een stenen omheining.

De bestuurder, een 35-jarige vrouw uit Assenede, was duidelijk dronken en legde een positieve ademtest af met als resultaat 1, 33 mg/l. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Gelet op haar dronkenschap werd ze eveneens bestuurlijk opgesloten ter ontnuchtering. Evenals haar vriend, die als passagier in het voertuig zat, wegens openbare dronkenschap. Het voertuig diende getakeld te worden.

Diefstal met braak - KAPRIJKE

Deze morgen omstreeks 09.00 uur kregen we melding van een diefstal met braak in een woning gelegen in de Antwerpse Heirweg. De bewoonster had afgelopen nacht lawaai gehoord en dacht dat men aan het inbreken was, maar heeft er verder geen aandacht aan besteed. Deze morgen stelde men vast dat er daadwerkelijk was ingebroken.

De daders hebben zich toegang tot de woning verschaft door via de afvoerpijp van de dakgoot tot aan het terras van één van de slaapkamers op de eerste verdieping te klimmen. Vanop het terras hebben ze zich via de brede dakgoot begeven naar het badkamerraam, dat op kipstand stond, om zo de woning te betreden. Vermoedelijk is de bewoonster toen wakker geworden en zijn de daders via dezelfde weg gevlucht. In de tuin staan meerdere voetsporen. Een horloge ter waarde van 300 Euro werd gestolen.

Sturen onder invloed - EEKLO

Bij een wegcontrole deze morgen omstreeks 10.00 uur van een personenwagen in de Krekelmuit in Eeklo bleek de bestuurder, een 31-jarige man uit Eeklo, onder invloed te zijn van cocaïne. Hij kon ook geen rijbewijs voorleggen.

De betrokkene bleek eerder te zijn veroordeeld voor een verval van het recht tot sturen met bijkomende proeven die hij nog niet had afgelegd. Hij mocht m.a.w. nog niet rijden. Zijn voertuig werd daarop in beslag genomen. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

COVID-19 Controles

Ook vandaag zijn er weer "coronaploegen" op pad. Deze morgen werden er al een aantal personen geverbaliseerd voor het niet dragen van een mondmasker in de betalende parkeerzone zone van de stad Eeklo. Ook heel wat HORECA-zaken met hun terrassen werden aan een controle onderworpen maar er werden geen overtredingen vastgesteld.

Gelet op het warme weer werd ook de Boerekreek opnieuw gecontroleerd waarop vooral nauw wordt toegezien op verboden samenscholingen. Ook hier werden de regels voorbeeldig gevolgd. Wel stelden we vast dat enkele jongeren aan het zwemmen waren, begrijpelijk met dit warme weer, doch uitdrukkelijk verboden gelet op de waterkwaliteit. De jongeren kwamen er allen vanaf met een strenge vermaning!