Verlies of diefstal boorddocumenten voertuigen

U bent het slachtoffer geworden van het verlies of de diefstal van boorddocumenten van uw voertuig of uw originele nummerplaat.
Wat staat er u te doen?

Opgelet:
Bij aangifte omtrent boorddocumenten voertuig zal een controle uitgevoerd worden van het voertuig met betrekking tot het chassisnummer !

Verlies/diefstal gelijkvormigheidsattest

U doet aangifte bij een politiedienst naar keuze. U ontvangt een attest. Met dit attest kan u een duplicaat van het gelijkvormigheidsattest aanvragen via een garagehouder bij de hoofdverdeler van het merk van uw wagen.

Verlies/diefstal keuringsbewijs

U doet aangifte bij een politiedienst naar keuze. U ontvangt een attest. Met dit attest kan u een duplicaat van het keuringsbewijs bekomen bij de dienst SBAT (keuringstation).

Verlies/diefstal verzekeringsbewijs

U dient een nieuwe groene kaart aan te vragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Een attest van de politie is niet nodig.

Verlies/diefstal inschrijvingsbewijs

U doet aangifte bij een politiedienst naar keuze. U ontvangt een attest. Dit attest is slechts 15 dagen geldig. U kan met dit attest via uw verzekeringsmakelaar een duplicaat van het inschrijvingsbewijs aanvragen bij DIV.

Verlies/diefstal originele nummerplaat

U doet aangifte bij een politiedienst naar keuze. U ontvangt een attest. Dit attest is slechts 15 dagen geldig. Met dit attest kan u via uw verzekeringsmakelaar een nieuwe nummerplaat (met nieuwe karakters) aanvragen bij DIV.

Opgelet: u zal een nieuwe nummerplaat afgeleverd krijgen met nieuwe karakters. De gestolen nummerplaat wordt geseind en is vanaf dat moment ONBRUIKBAAR, ook wanneer de nummerplaat zou worden teruggevonden.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 376 46 46.