Nieuws

Op zaterdag 15 augustus, hemelvaartsdag, is het hoofdcommissariaat uitzonderlijk gesloten. Voor een afspraak op een ander moment: bel naar 09 321 76 60. Onze onthaalbediende helpt je graag verder (ma-vrij: 8u-20u & zat: 10u-18u).

Dringende hulp nodig of een verdachte situatie? Aarzel nooit en bel 101! Onze interventieploegen staan altijd klaar, 24/7.

Niet-dringende vragen of meldingen kan je mailen naar onze algemene mailbox of rechtstreeks naar je wijkcommissariaat.

Hoofdcommissariaat gesloten op 15/08

Nieuw hoofdcommissariaat politie Schelde-Leie: Infomarkt op 8 september

De politiezone Schelde-Leie gunde de opdracht voor het ontwerpen en het bouwen van het nieuw hoofdcommissariaat aan het samenwerkingsverband van ontwikkelaar Investpro NV, aannemer bouwbedrijf IBO NV en architectenbureaus BRUT en Styfhals.

Het nieuwe gebouw zal 6.600.000€ kosten (incl. btw). Dit nieuwe commissariaat komt in de Weefstraat in Nazareth op de hoek met de N60 (Gent-Oudenaarde). Het vervangt het huidige, verouderde gebouw in de Florastraat in De Pinte.

Na de zomervakantie nodigt de politiezone, samen met de gemeente Nazareth, haar inwoners uit om tijdens een Infomarkt kennis te maken met de bouwplannen.

Sluitingsdagen juli 2020

Resultaten flitscontroles juni 2020

In juni passeerden ruim 20.000 voertuigen voorbij het oog van onze flitscamera. 2.447 bestuurders reden te snel. Dit geeft een vrij hoog maandgemiddelde van 12,2% overtreders. Er werden 13 rijbewijzen ingetrokken.

Police4Kids: Politie Schelde-Leie klist de fietsendief! (Roefel)

"Er is een vervelende fietsendief aan het werk in onze politiezone. Volgens de slachtoffers slaat de dief meestal zijn slag aan het station. Hoofdinspecteur Valerie en inspecteur Dimitri gaan op patrouille. Hopelijk kunnen ze de fietsendief te pakken krijgen..."

We maakten een filmpje voor de kinderen van Roefel in Nazareth. Voorbije jaren verwelkomden we al tientallen scholieren op ons hoofdcommissariaat, maar corona gooit dit jaar roet in het eten. Met dit filmpje hopen we hen toch een kleine blik achter de schermen bij politie Schelde-Leie te geven.

Veel kijkplezier!