Nieuws

Resultaten flitscontroles maart 2021

In maart passeerden er ruim 14.000 voertuigen voorbij het oog van onze flitscamera. 1.864 bestuurders reden te snel. Dit levert een maandgemiddelde op van 13,1%. Er werden ook 6 rijbewijzen ingetrokken.

Twee leden van een dievenbende uit Charleroi zijn veroordeeld tot respectievelijk een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een effectieve celstraf van 18 maanden. Begin september van afgelopen jaar werden ze op heterdaad betrapt door de politie van de zone Schelde-Leie (red. politiezone Gent). Langs de Kortrijksesteenweg sprongen twee dieven uit de struiken en kropen in een wagen. Achteraf bleek dat in die omgeving werd ingebroken.

Resultaten flitscontroles februari 2021

In februari passeerden er bijna 23.000 voertuigen voorbij het oog van onze flitscamera. 2.664 bestuurders reden te snel. Dit levert een maandgemiddelde van 11,7% op (niet weinig, maar hoopgevend na de 14% op de Verkeersveilige dag). Er werden ook 6 rijbewijzen ingetrokken.

Jaarlijkse BIN-vergadering: 2020, een bijzonder jaar

Gisterenavond (11 maart 2021) vond de jaarlijkse infovergadering plaats voor de BIN-coördinatoren in Schelde-Leie, noodgedwongen online via Teams. Want corona maakte van 2020 een bijzonder jaar voor iedereen. Maar ook onze nieuwe korpschef, een versgeperst beleidsplan én de officiële start van de bouw van het hoofdcommissariaat in Eke, maakten het voorbije jaar uitzonderlijk pittig voor onze politiezone.