Hoe kan ik aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie plaatsen waar je aangifte kan doen:

 1. Ter plaatse (bij je thuis bijvoorbeeld) : bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.
 2. In een commissariaat (bij het onthaal) : tijdens de openingsuren kun je terecht in een van onze commissariaten;
 3. Online (internet) : voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;

Aangiftes via telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (vb : verkeersongevallen met gewonden...), bij feiten waar vaststellingen nodig zijn (vb : inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden... ) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel hiervoor 101.

In een commissariaat

Tijdens de openingsuren kan je terecht in een commissariaat bij jou in de buurt. Je kan er aangifte doen of een klacht neerleggen.

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be. Je kan er terecht voor de aangifte van:

 • (Brom)Fietsdiefstal
 • Winkeldiefstal
 • Vandalisme
 • Grafitti

Je kan via dit digitale loket ook afwezigheidstoezicht aanvragen of een alarmsysteem aanmelden.

Hoe werkt het?

 1. Je kiest het soort aangifte die je wil invullen.
 2. Je identificeert je met je elektronische identiteitskaart of je token (in combinatie met jouw gebruikersnaam en wachtwoord van de federale portaalsite) of via je account op de federale portaalsite.
 3. Je vult een van de voorzien formulieren in. Je kan dan een overzicht van de aangifte nakijken. Daarna moet je op 'bevestigen' klikken. Je aangifte wordt dan meegedeeld aan de bevoegde politiezone.
 4. Er wordt een uniek referentienummer aan je aangifte gekoppeld. Bewaar dit nummer goed

LET OP: voor bepaalde aangiftes via police-on-web hebben wij meer informatie nodig dan dat ze u vragen bij uw elektronische aangifte. Een hercontact vanuit onze zone dringt zich dan op en we moeten alsnog een afspraak emt u maken ten burele voor verdere afhandeling. Police-on-web is bijgevolg niet altijd het juiste kanaal om ons te bereiken. Een beter kanaal om ons te bereiken en uw aangifte op een degelijke manier te doen, is ons onthaal op afspraak. Dit kanaal is eveneens online te bereiken via onze website. 

Indien u twijfelt of police-on-web voor uw zaak de juiste oplossing is, neem gerust telefonisch contact op met onze kantoren zodat wij u het juiste advies kunnen geven.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 257 00 10.