Hoe kan je je fiets laten markeren?

Fietsmarkering

Elk jaar worden heel wat fietsen teruggevonden na een diefstal. Indien deze fietsen niet zijn voorzien van een uniek registratienummer is het vaak onbegonnen werk om te achterhalen van wie de fiets is.

Daarom is het belangrijk dat u uw fiets voorziet van een uniek registratienummer. U kan dit door de preventiedienst laten doen tijdens een van de fietsmarkeringsacties. Uw fiets wordt dan gemarkeerd met uw rijksregisternummer. Dit kan op twee manieren gebeuren, ofwel wordt het nummer in de fiets gegraveerd of het nummer staat op een fraudebestendige sticker die op de fiets wordt gekleefd.

  • Van september tot en met juni kan u elke maand bij de preventiedienst terecht om uw fiets gratis te laten markeren. Tijdens de zomermaanden zijn er extra acties.
  • Kom naar onze maandelijkse fietsmarkeeracties in het kaarterspaviljoen in het Koning Albert I Park (achterzijde stadhuis).
  • Vergeet uw rijksregisternummer niet!
  • Laatste zaterdag van de maand - 09:00 tot 13:00

Wist u dat u ook online de fraudebestendige stickers kunt aanvragen?

Klik op de bovenstaande link en u wordt doorverwezen naar de website van de preventiedienst Blankenberge waar u uw gegevens kunt doorgeven.

Meer informatie op

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 050 42 98 42.