Nieuws

Weet wat je koopt

“We boden 800 euro op een reis via een online veilingsite, maar toen we gewonnen hadden, bleek de reis opeens 3.100 te kosten.” De jongste jaren horen we alsmaar meer dit soort verhalen over online oplichting. In 2018 kreeg de FOD Economie 248 meldingen over frauduleuze reisaanbiedingen, 43 % meer dan het jaar voordien.

Open

De lokale politie van Bredene/De Haan heeft vrijdagavond, samen met een aantal externe diensten, een gecoördineerde controleactie gehouden op nachtwinkels en Chinese restaurants in De Haan en Bredene.

Verkeersactie

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie van Bredene/De Haan een verkeerscontrole. In de Fritz Vinckelaan te Bredene, langs Nieuwe Rijksweg en aan het einde van de Expressweg te De Haan werden 223 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol/verdovende middelen. Daarvan hadden er zeven teveel op: twee bestuurders zagen hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen ingetrokken, vier kregen zes uur rijverbod en één bestuuder, die alarm had geblazen, diende zijn rijbewijs voor drie uur in te leveren.

Politie

De politie van Bredene/De Haan heeft zondagnamiddag en -avond verkeerscontroles gehouden aan de Warvinge in Vlissegem/De Haan en langs de Koninklijke Baan en de Brugsesteenweg in Bredene.

Politiebureel De Haan

De politie van Bredene/De Haan heeft vannacht een verdachte opgepakt van de inbraken die al geruime tijd aan de gang zijn in de Concessiewijk in De Haan, de wijk die vorige week nog grondig gesweept werd door de politie. Iets na 5 uur merkte een politiepatrouille een man op in de wijk. De man kon zijn aanwezigheid daar niet verklaren en werd uitgebreid gecontroleerd. Hij bleek inbrekersmateriaal bij zich te hebben en goederen die mogelijk buit van een inbraak konden zijn. Hij werd gearresteerd.