Acht rijbewijzen ingehouden bij alcoholcontrole

De politie van Bredene/De Haan hield de voorbije nacht een alcoholcontrole. Op de Koninklijke baan in Bredene en langs de Brugsesteenweg in Wenduine werden 133 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen.

Daarbij bliezen vier mensen ‘alarm’. Van drie werd hun rijbewijs werd voor drie uur ingehouden en zij moeten een onmiddellijke inning van 179 € betalen. De andere was een ‘beginnende bestuurder’, die het rijbewijs eveneens voor drie uur zag ingehouden worden en zich naderhand voor de rechtbank zal moeten verantwoorden. 

Vier andere bestuurders legden een positieve ademtest af. Drie daarvan zagen hun rijbewijs voor 6 uur ingehouden en zullen op latere datum voor de rechtbank moeten verschijnen. Van een buitenlandse bestuurder werd het rijbewijs 6 uur ingehouden en hij moet binnen de 96 uur een consignatie van 1260 € betalen vóór hij zijn voertuig terugkrijgt.

Verder werden zeven processen-verbaal van waarschuwing opgesteld wegens niet kunnen voorleggen verzekeringsbewijs, rijbewijs of boorddocumenten werd één voertuig in beslag genomen dat niet ingeschreven, gekeurd noch verzekerd was.