Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 059 33 33 16.
Politie op een rij

Brandende auto in flatgebouw in De Haan

Maandagavond kreeg de politie van Bredene/De Haan omstreeks 20:50 uur melding van een brand in de ondergrondse garage van een appartementsgebouw van 5 hoog aan de Koninklijke baan in De Haan. Politie en brandweer waren snel ter plaatse.

Nadat hij met zijn auto in de garage gereden was, had een bewoner vastgesteld dat er rook uit het dashboard van zijn Mercedes kwam.  De man probeerde het vuur nog te blussen, doch slaagde daar niet in.  De brand zorgde voor een grote rookontwikkeling, waaraan de man werd blootgesteld.  De rook verspreidde zich ook snel in de rest van het appartementsgebouw, wat zorgde voor een hoge CO-concentratie in het gebouw. Om die reden evacueerde de politie de aanwezige bewoners uit het gebouw, een tiental mensen.  Na ongeveer een uur bleek uit metingen van de brandweer dat die concentratie terug op een aanvaardbaar niveau was en konden de bewoners terug binnen.

Het voertuig werd uit de garage getakeld om verder na te blussen. Het dashboard bleek volledig versmolten ten gevolge van een kortsluiting. De bestuurder/bewoner die een tijdlang in de rook had gestaan, werd uit voorzorg met de ambulance meegenomen naar het Henri Serruysziekenhuis te Oostende voor een zuurstofbehandeling. Hij mocht nog dezelfde avond terug naar huis.

Laatste nieuws