Controle-acties in het kader van de BOB-campagne

De politiezone Bredene/De Haan voerde zaterdag in de namiddag en avond, in het kader van de BOB-campagne, controle-acties uit op diverse plaatsen in de zone.

bobcampagne

Op de Nieuwe Rijksweg te De Haan legden 194 personen een negatieve prétest af, 7 personen legden een positieve prétest af, waarvan er uiteindelijk 2 ‘alert’ gaven op de effectieve ademtest. Hun rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. 

Op de Koninklijke Baan in Bredene legden 41 personen een negatieve prétest af en 1 positieve prétest die evenwel negatief bleek bij de effectieve ademtest.

Op de Prinses Elisabethlaan in Bredene ten slotte bliezen 96 personen een negatieve prétest en 2 een positieve. Dat resulteerde in 1 positieve ademtest. Het rijbewijs van deze 31-jarige Gistelnaar werd onmiddellijk ingetrokken. In het voertuig van deze persoon werd ook een uitschuifbare wapenstok gevonden. Het verboden wapen werd in beslag genomen. 

Verder werden tijdens de actie nog een 10-tal waarschuwingen opgesteld, vooral voor defecte lichten. Er werden ook nog enkele processen-verbaal opgesteld voor een inbreuken op de inschrijving van voertuigen en het onterecht rijden met een handelaarsplaat.