Daders diefstallen uit auto's opgepakt in Bredene

In de nacht van dinsdag op woensdag kon de politie van Bredene/De Haan twee jonge kerels op heterdaad oppakken die diefstallen pleegden uit auto’s.

Daders opgepakt

Rond 01:45u merkte een politiepatrouille verdachte gedragingen in een geparkeerd voertuig in de Parklaan te Bredene. Twee jonge mannen die het voertuig verlieten werden gecontroleerd en het bleek dat ze zonet een diefstal hadden gepleegd uit het voertuig. Ze werden opgepakt. Uit nader onderzoek bleek dat ze ook al diefstallen hadden gepleegd uit andere voertuigen. In totaal bleek het om vier effectieve diefstallen uit voertuigen en vier pogingen daartoe te gaan in de Parklaan, Peter Benoitlaan, Duinenstraat, Nukkerstraat, Fritz Vinckelaan, Polderstraat en Ploegstraat. De buit bestond uit merkzonnenbrillen, cash geld, sigaretten, een muts, een bankkaart, e.d. Ze bekenden de feiten.

Het gaat om een 17-jarige en een 20-jarige Bredenaar. De minderjarige werd voorgeleid bij de jeugdrechter en kreeg voorwaarden opgelegd, terwijl de meerderjarige zich op latere datum zal moeten verantwoorden voor de rechtbank.