Inbrekers opgepakt te Bredene

In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juni 2019 werden inbraken gepleegd in twee woningen in Bredene. Omstreeks 1:10 uur werd de politie van Bredene/De Haan opgeroepen voor een inbraakalarm in de Frankrijklaan. De politie begaf zich snel ter plaatse en stelde met de bewoner vast dat er ingebroken was. De daders waren gevlucht. Rond 2 uur kreeg de politie melding van een alerte bewoner dat er twee verdachte types in de Wulpenstraat rond zijn huis hadden gelopen en kort daarna bleek er ingebroken te zijn in een woning in de Zegelaan. De politie zette een zoektocht op die echter geen resultaat opleverde.

Om 9:20 uur werden opnieuw twee verdachte personen in een tuin gesignaleerd door attente bewoners, dit keer in de Paaphoek. Zo’n 10 minuten later kon de politie in de Lodewijk Paretlaan twee mannen aantreffen die aan de beschrijving voldeden. Een van hen was in het bezit van zaken die bij een van de inbraken buitgemaakt waren en ze werden gearresteerd. 

Het bleek te gaan om minderjarigen zonder gekende verblijfplaats, die verklaarden van Marokkaanse origine te zijn. Na onderzoek en werd een van hen vrijdagnamiddag voorgeleid bij de Jeugdrechter te Brugge en opgesloten in de gesloten jeugdinstelling te Everberg. De andere kreeg van de Dienst Vreemdelingenzaken het bevel om het land te verlaten.

De politie onderstreept hierbij nogmaals het belang van onmiddellijk de 101 te bellen als men verdachte handelingen opmerkt. Dat is in dit geval zeker gebeurd en met resultaat. We juichen dit toe en feliciteren de waakzame burgers hiervoor. Zie je iets verdacht? Niet twijfelen, onmiddellijk 101 bellen.