Is vuurwerk toegestaan in Bredene en De Haan?

In gans Vlaanderen geldt sinds 27 mei 2019 een algemeen verbod voor particulieren om vuurwerk af te steken, voetzoekers te laten ontploffen en carbuurkanonnen af te vuren. Ook het oplaten van wensballonnen is voortaan overal in Vlaanderen verboden.   Gemeenten mogen alleen nog in uitzonderlijke gevallen van deze regel afwijken en eventueel toestemming geven om op een beperkt aantal plaatsen en gedurende een beperkte periode vuurwerk af te steken.

•    In Bredene zijn geen uitzonderingen en zijn er geen plaatsen waar vuurwerk wel mag. Het is dus totaal verboden.
•    In De Haan kan het enkel  in de nacht van oud naar nieuw tussen 23:30u en 00:30u op het strand ter hoogte van de Floorhelling in Wenduine, ter hoogte van het Leopoldplein in De Haan Centrum en ter hoogte van de strandtoegang Vosseslag. Zie ook het bericht op de website van de gemeente De Haan https://www.dehaan.be/vuurwerk-verboden 
De nieuwe regeling wordt opgezet als maatregel ter bescherming van de openbare veiligheid en gezondheid, maar betekent ook goed nieuws voor de dieren die door de luide, onverwachte knallen kampen met angst en stress. Elke eindejaarsperiode waren er tal van ongelukken door bange dieren die verloren liepen, gewond raakten of zelfs overleden als gevolg van het vuurwerk.