Jonge dieven geklist aan de Vosseslag

De politie van Bredene/De Haan heeft in de nacht van zondag op maandag drie jonge dieven opgepakt op de wijk Vosseslag te De Haan. Rond 4:40 uur ontving de politie melding van een inwoner die verdachte jongeren had opgemerkt in de buurt.

Toen een politieploeg ze even later wilde controleren zetten ze het op een lopen. Eén van hen kon onderschept worden en bij hem werden een aantal voorwerpen aangetroffen waaronder een playstation 4, een gsm, een digitale camera, ….  De 18-jarige uit Charleroi werd door de politie gearresteerd. Het bleek al snel dat de voorwerpen gestolen waren uit een woning aan de Heidelaan in dezelfde wijk. 

Even later kon de politie iets verderop twee andere kerels oppakken, de 19-jarige broer van de eerder gearresteerde en een 17-jarige, beiden eveneens uit de regio Charleroi. Ze werden ook gearresteerd.   In hun voertuig werden nog een enkele voorwerpen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren.  De jongeren waren hier op vakantie.

Na de verhoren en het onderzoek werden de meerderjarigen door het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge, onmiddellijk gedagvaard in snelrecht. Zij zullen zich op korte termijn voor hun daden moeten verantwoorden voor de rechtbank. De minderjarige werd na het onderzoek vrijgelaten.