Jonge dieven geklist te Wenduine

De politie van Bredene/De Haan heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee jonge dieven opgepakt bij het vakantiepark Sunparks te De Haan/Wenduine.  Rond 2:30 uur werden de twee opgemerkt toen ze zich op de parking van het domein verdacht gedroegen. 

Bij controle konden ze niet echt een uitleg geven voor hun aanwezigheid daar en bleken ze in het bezit van een aantal voorwerpen waaronder een laptop, een aantal gps-systemen, electronica-accesoires, …. Ze werden door de politie gearresteerd.

Het gaat om een 17-jarige en 18-jarige uit de regio Luik die hier op vakantie waren.  Ze bekenden dat ze de voorwerpen hadden gestolen uit diverse auto’s.  Ze hadden de voertuigen op de parking afgelopen en overal aan de deurklinken gevoeld.  Waar het open was keken ze in de auto wat ze konden gebruiken en namen het mee.  Ze brachten geen schade aan.  De jongeren bekenden de feiten.

De minderjarige bleek ook weggelopen te zijn uit een instelling in het Luikse en werd op last van de jeugdrechter van Luik terug naar de instelling gebracht.  De meerderjarige werd na het onderzoek vrijgelaten en zal zich op latere datum moeten verantwoorden voor de rechtbank.

De voorwerpen konden al voor het grootste deel aan de rechtmatige eigenaars terugbezorgd worden.

De politie roept op om geen waardevolle voorwerpen in voertuigen achter te laten en er ook zeker aandacht voor te hebben dat het voertuig steeds slotvast is.