Politie blust appartementsbrand in Bredene

Woensdagnamiddg kreeg de politie van Bredene/De Haan omstreeks 15:15 uur melding van een beginnende brand in een appartementsgebouw de Fritz Vinckelaan in Bredene. 

De politie begaf zich ter plaatse en was daar als eerste. De politie zag dat het brandde in de keuken van een appartement op het gelijkvloers en kon snel met een grote brandblusser uit het politievoertuig het vuur blussen.

Er was een hevige zwarte rookontwikkeling in het ganse gebouw. Een 5-tal mensen werden preventief uit het appartementsgebouw geëvacueerd, evenals een 3-tal klanten van de aanpalende supermarkt.

De vrouw die het appartement bewoont met haar gezin was alleen thuis en liep lichte brandwonden op. Ze werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer bluste nog wat na en ontluchtte de overige appartementen. Het appartement waar het gebrand heeft is onbewoonbaar. De echtgenoot en het kind van de vrouw werden ondergebracht in een hotel. De andere appartementen konden ondertussen opnieuw in gebruik genomen worden.