Tien rijbewijzen ingeleverd in De Haan en Bredene

Na de verkeerscontroles van vrijdagavond, waarbij vier rijbewijzen werden ingehouden, deed de politie van Bredene/De Haan in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw controleacties in het kader van het "provinciaal weekend zonder alcohol achter het stuur". Dit keer langs de Brugsesteenweg in Wenduine en in de Spuikomlaan te Bredene.
 

Er werden zo’n 190 bestuurders aan een ademscan onderworpen en daarbij bleek dat er zes te diep in het glas gekeken hadden. Drie bliezen ‘alarm’ en dienden hiervoor een onmiddellijke inning van €179 te betalen en hun rijbewijs voor drie uur in leveren. Drie anderen legden een positieve ademtest af. Een daarvan zag zijn rijbewijs voor zes uur ingehouden en van twee anderen, die een hoger alcoholgehalte lieten optekenen, werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en een van die laatsgenoemden kreeg ook een proces-verbaal wegens drugs in het verkeer. Deze drie zullen zich op latere datum voor de rechtbank moeten verantwoorden. 

Verder werden processen verbaal van waarschuwing opgesteld voor een defect aan de lichtinstallatie, een niet gekeurde trekhaak en voor het niet kunnen vertonen van een geldig verzekeringsdocument, rijbewijs, identiteitskaart, inschrijvingsbewijs. Zij krijgen de kans zich binnen enkele dagen in regel stellen. Er werd ook een inbreuk op het voorlopig rijbewijs vastgesteld.

Samen met de actie van vrijdagavond betekent dit dat sinds vrijdagavond in Bredene en De Haan dus al tien bestuurders hun rijbewijs dienden in te leveren.