Voertuig rijdt zich vast op strand in Bredene

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie van Bredene/De Haan er rond 1:45 uur van verwittigd dat een voertuig vastzat op het strand nabij strandpost 1 Twins te Bredene.
 

Toen ze ter plaatse kwamen zagen de politiemensen dat een voertuig Land Rover Range Sport zich compleet had vastgereden op het strand. De bestuurder, een 23-jarige Roemeense jongeman uit Schaarbeek, had het lumineuze idee opgevat om het nagelnieuwe 4X4-voertuig van zijn vriend eens te testen op het strand, zonder hier evenwel ervaring mee te hebben of kennis over te hebben. Het resultaat was dat het voertuig tot op zijn chassis in het zand vastzat. Ondanks verwoede pogingen van de jongeren was er geen beweging in te krijgen. Ze hadden initieel dan maar zelf een takeldienst gebeld doch deze slaagde er ook niet in om het voertuig los te krijgen en reed zichzelf ei zo na zelf vast. Gelukkig kwam het water niet op – het zou pas hoog tij zijn om 13:30 uur - en stond het voertuig nabij een golfbreker, van waarop de gemeentediensten, op vraag van de politie, met een bulldozer het voertuig konden lostrekken deze morgen omstreeks 8 uur.

Het gemeentelijk politiereglement van Bredene verbiedt alle toegang met motorvoertuig op het strand en de overtreder zal hiervoor een GAS-boete ontvangen. Los daarvan wacht hem nog een wellicht gepeperde rekening voor de geleverde inspanningen van de takeldienst en gemeentediensten.