Zes bestuurders met teveel op betrapt in De Haan en Bredene

De politie van Bredene/De Haan heeft zondagnamiddag en -avond verkeerscontroles gehouden aan de Warvinge in Vlissegem/De Haan en langs de Koninklijke Baan en de Brugsesteenweg in Bredene.

Zo’n 260 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen. Vijf hadden te veel alcohol op. Van drie werd het rijbewijs voor drie uur ingetrokken. Zij kregen een onmiddellijke inning van 179 euro opgelegd. Twee andere bestuurders, die een hoger alcoholgehalte lieten optekenen, moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren en zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Verder werden nog zes processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven voor het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs, niet-conforme verlichting en inbreuken mbt de nummerplaat.

Ook in de nacht van zaterdag op zondag werd langs de Kapelstraat te Bredene een bestuurder onderschept die te veel alcohol genuttigd had. Ook hier werd het rijbewijs voor 6 uur ingetrokken en zal de betrokkene zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.