Zes bestuurders met teveel op in Bredene en De Haan

Vrijdagnamiddag en -avond hield de politie van Bredene/De Haan een verkeerscontrole. Op het einde van de Expressweg N 377 in De Haan en langs de Koninklijke Baan N34 te Bredene, werden zo’n 400 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol/verdovende middelen.

Zes daarvan hadden te diep in het glas gekeken. Twee bestuuders dienden hun rijbewijs voor drie uur in te leveren en een onmiddellijke inning van 179 € te betalen. De vier anderen lieten een hoger alcoholgehalte optekenen en kregen een proces-verbaal. Zij zullen zich op latere datum voor de rechtbank moeten verantwoorden. Eén van die bestuurders had bovendien geen rijbewijs. Zijn voertuig werd opgetakeld, een andere zag zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen ingetrokken en nog twee anderen kregen een rijverbod van zes uur opgelegd.

Er werden elf processen-verbaal van waarschuwing uitgereikt wegens technische gebreken aan het voertuig of het niet kunnen vertonen van geldige documenten. Verder werden ook zeven onmiddellijke inningen opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, gsm-gebruik achter het stuur e.d.