Zeven bestuurders met teveel op bij verkeerscontroles in Bredene en De Haan

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie van Bredene/De Haan een verkeerscontrole. In de Fritz Vinckelaan te Bredene, langs Nieuwe Rijksweg en aan het einde van de Expressweg te De Haan werden 223 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol/verdovende middelen. Daarvan hadden er zeven teveel op: twee bestuurders zagen hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen ingetrokken, vier kregen zes uur rijverbod en één bestuuder, die alarm had geblazen, diende zijn rijbewijs voor drie uur in te leveren.

Er werden ook vijf processen-verbaal opgesteld voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel, één voor het sturen met een voorlopig rijbewijs tijdens een weekendnacht en één inzake inbreuken op de taxireglementering. Voor een niet voldoende leesbare nummerplaat werd een onmiddellijke inning opgesteld.

Verder werden nog twaalf processen-verbaal van waarschuwing uitgereikt wegens het niet kunnen vertonen van geldige verzekering of een geldig keuringsbewijs en voor technische inbreuken aan het voertuig.