5 goede gewoontes voor je op vakantie vertrekt

Met de vakantie in zicht, heb je misschien al plannen om er tussenuit te trekken. Zorg dat je geen onverwacht en onaangenaam bezoek krijgt met deze 5 tips.

Maak van deze tips goede gewoontes en vertrek zorgeloos op vakantie!

brievenbus

Krik, krak, sleuteltje op zak... 

Doe alle deuren slotvast. Trek nooit gewoon de deur achter je dicht maar doe ze ook slotvast. Een deur die niet slotvast is, is een koud kunstje voor een inbreker. Twee keer de sleutel omdraaien maakt een wereld van verschil.

Vergeet ook je ramen niet sluiten. Een raam op kiepstand is een zwakke schakel. Twijfel je bij het buitenstappen van je woning of alles dicht is? Doe die kleine moeite en controleer alles nog eens.

Heb je een kelder met een verluchtingsrooster? Check zeker of het rooster goed vastgemaakt is. Zelfs een klein rooster geeft een lenige inbreker een kans om je woning binnen te dringen.

Laat rond je woning geen gereedschap of ladders rondslingeren die een inbreker zou kunnen gebruiken.

licht aan

 

Geef je woning een bewoonde indruk door een aantal simpele dingen. Laat een bevriende buur of een familielid je brievenbus leegmaken. Niets trekt meer de aandacht van een inbreker dan een overvolle brievenbus.  Laat hem of haar eventueel ook ’s avonds de rolluiken neerlaten of de gordijnen sluiten.

Indien mogelijk zet timers op een aantal lichten in je woning en stel ze in op het invallen van de duisternis.

Onder de bloempot kijkt toch niemand... 

Verstop geen reservesleutel rondom je woning of net naast de deur. Ook dieven kennen deze praktijk en gaan graag op zoek naar je reservesleutel. Geef de sleutel liever aan een buur of familielid die je vertrouwt.

Krijgt je wagen ook vakantie? Laat dan je sleutel en boordpapieren achter bij een vertrouweling.

Laat ons iets weten

Vraag vakantietoezicht aan via het onlineformulier: https://www.politie.be/nl/police-on-web/afwezigheidsmelding. Wij sturen dan regelmatig een patrouille langs tijdens je afwezigheid om een extra oogje in het zeil te houden. Dankzij je aanvraag weten wij wie we moeten contacteren wanneer er een alarm staat te loeien. 

woningtoezicht

 

Heb je een alarmsysteem? Gebruik het dan ook! Het zou zonde zijn om ongewenste bezoekers te krijgen wanneer je een alarmsysteem hebt. Registreer je alarmsysteem via police on web. De registratie gebeurt via itsme of je eID. Ben je aangesloten op een alarmcentrale, dan neemt het bedrijf de registratie voor zijn rekening.

Dit waren onze 5 tips voor een zorgeloos vertrek. Geniet van je vakantie! 

vakantie