Controles op shuttlebussen aan Brussel Zuid

De brigade motorrijders van Politiezone Zuid controleerde de afgelopen twee weken intensief op de shuttlebussen die vertrekken aan het Brusselse Zuidstation.

Een autocarbedrijf werd maar liefst vier keer geverbaliseerd omdat hun bussen technisch niet in orde waren of omdat de bestuurder het niet zo nauw nam met de regelgeving inzake de rij-en rusttijden. Zo waren 2 bussen uitgerust met totaal versleten banden en vervallen brandblussers.

controles bussen Brussel Zuid

Een andere bus beschikte niet over een geldig keuringsbewijs, bovendien was de achterruit van dit voertuig vervangen door een plexiglas. Bij nog een ander voertuig was de voorruit gebarsten waardoor de bestuurder een sterk verminderd zicht had. Er werd in totaal voor 6400 euro aan boetes geïnd bij het bedrijf

De bussen mochten nadien, zonder passagiers, hun weg verderzetten richting hun depot. De gestrande reizigers konden hun reis verderzetten met vervangbussen. Het is zeer jammer om vast te stellen dat bepaalde bedrijven geldgewin boven de veiligheid van hun passagiers plaatsen. Onze diensten zullen dan ook zeer kort op de bal blijven spelen zodat iedere passagier met een gerust hart gebruik kan maken van deze bussen.

Labels