Coronavirus – Wees waakzaam, hoog aantal oplichtingen !

Op internet verschijnen vele oplichtingen die proberen de corona-situatie te misbruiken.

Op sociale media komen pagina’s voor waar het mogelijk is om mondmaskers te kopen. Klanten worden uitgenodigd om hun persoonlijke gegevens mee te delen en het zogezegde pakje te betalen. Uiteindelijk komt deze zending nooit toe maar is het geld wel degelijk van de rekening.

Een andere oplichting bestaat uit een bericht die de ziekte van een familielid meldt. Een klassieke valsstrik via internet die goed aard in de huidige context aangezien ze steunt op  angst en solidariteit, gevoelens die sterk aanwezig zijn op dit moment.

Er werden vele oproepen tot donaties op poten gezet, wees op u hoede. Het kan om een oplichting gaan.

In geval van twijfel, aarzel niet om volgende site te raadplegen : www.safeonweb.be

Coronavirus-oplichters beperken zich trouwens niet tot het internet. Ook ouderen zijn doelwit. Boeven aarzelen niet om zich naar de woning van deze doelgroep te begeven onder het voorwendsel dat ze het huis moeten desinfecteren of dat ze iets moeten nagaan in opdracht van de gemeente. Zo maken ze van de gelegenheid misbruik om in de woning spullen en geld te stelen.

Een tip ! Wees op u hoede, open de deur niet voor mensen die u niet kent en bel meteen naar de politie. Vorm het nummer 101 of 02/559.80.00