De politiemensen van de Zone Zuid geven hun bloed

Op donderdag 20 februari 2020 werd in het hoofdcommissariaat in de Demosthenesstraat te Anderlecht een bloedinzameling georganiseerd in samenwerking met het Rode Kruis van België.

Als publiek actor betrokken bij de veiligheid en de levenskwaliteit van de burgers wil de politiezone Zuid het voorbeeld geven.

Voor de gelegenheid werd een lokaal ingericht als bloedinzamelingsplaats met meerdere afnameposten, om zo in de beste omstandigheden de politiemensen te ontvangen die een bloedgift wensen te doen.

Dit initiatief is geen première voor de politiezone Zuid. Overtuigd van het belang van bloed in de context van de openbare gezondheid werd in 2019 reeds een collecte georganiseerd. Want inderdaad, bloed kan heden helaas nog door geen enkel medicijn worden vervangen, en dagelijks hebben honderden personen een transfusie nodig.

Het initiatief werd vanzelfsprekend erg geapprecieerd door de politiemensen, want dienstverlening maakt integraal deel uit van hun beroep. Daarenboven is zulke inzameling een unieke kans om een ander beeld te schetsen van de politie, die er niet alleen maar is voor het beteugelen.

Het is de dan ook bedoeling van de politiezone Zuid van zulke inzamelingen stelselmatig te organiseren en op die manier bij te dragen aan het bloedtekort waarmee ons land regelmatig wordt geconfronteerd.