Een fietsheler gearresteerd door de Politiezone Zuid : Oproep aan slachtoffers

Herkent u uw fiets? Heeft u de diefstal van uw fiets gemeld ?

Indien u al een klacht heeft ingediend, neem dan contact op met onze diensten via het volgende e-mailadres:

zpz.midi-zuid.com@police.belgium.eu

Als u nog geen klacht hebt ingediend, ga dan naar het dichtstbijzijnde politiebureau of dien online een klacht in via de volgende link:

https://www.politie.be/nl/e-loket

Tips tegen fietsdiefstal: 

- Je fiets registreren:

Mybike.brussels maakt het mogelijk om je fiets te registreren. Je fiets krijgt een uniek identificatienummer. Zodra je fiets op de website geregistreerd is, moet je enkel nog een sticker bestellen en die op je fiets kleven om hem te identificeren. Hiermee kan elke potentiële koper, wijkagent of ongeacht wie gemakkelijk nagaan of een fiets als gestolen is opgegeven. Dat kan zowel door de QR-code op de sticker te scannen als door het unieke identificatienummer in te voeren op deze website. De sticker is de gemakkelijkste manier voor de politie om je fiets te identificeren.

- Je fiets identificeren:

Registreer je fiets door een identificatiefiche te maken met zijn specifieke kenmerken (kleur, model, merk, accessoires, eventuele schade,…) en sla alle documenten op die van pas kunnen komen om hem te identificeren: aankoopfactuur, foto’s, …). Bij diefstal kan je door middel van een identificatiefiche een correcte aangifte doen bij de politie.

Extra info