PERSBERICHT - Budget 2021

Budget 2021 van de politiezone Zuid: modernisering en versterking van nabijheidspolitie 

ANDERLECHT, 28/04/2021. – Gisterenavond werd het budget 2021 van de politiezone Zuid goedgekeurd door de politieraad.  

 

Modernisering van middelen en versterking van de nabijheidspolitie zijn de belangrijkste assen van deze begroting. Dit jaar zullen 22 extra politieagenten worden aangeworven om het onthaal en de dienstverlening aan de bevolking te versterken. Wat het materiaal betreft, zal een investering van 735.000 euro worden gedaan, onder meer om middelen te moderniseren: optimalisatie van de camera's naar gelang van de behoeften van de gemeenten, progressief gebruik van bodycams en computers in de voertuigen, zodat de politieagenten mobieler en efficiënter op het terrein aanwezig kunnen zijn. 

  

Charles Picqué, voorzitter van het politiecollege en burgemeester van Sint-Gillis: "De begroting voor 2021 maakt deel uit van een inspanning die over verschillende jaren zal worden voortgezet. Wij zullen in de toekomst ook een driejarig begrotingsproject tot 2024 aan de politieraad voorleggen. Samen met Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht, en Mariam El Hamidine, burgemeester van Vorst, willen wij de capaciteit van de zone en de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners van onze gemeenten op een duurzame en structurele manier verhogen.  

 

Dit zal de uitvoering van het moderniseringsproject mogelijk maken dat korpschef Jurgen De Landsheer, vooropgesteld heeft. Tegen 2024 willen wij 100 extra politieagenten voor de eerstelijnspolitie aanwerven en de opleiding van het personeel en hun werkingsmiddelen verbeteren."