PERSBERICHT: Politie pakt 7 personen op in Anderlecht

ANDERLECHT, 22/04/2021. – Vorige week heeft de divisie Anderlecht van de zone Zuid 7 personen kunnen vatten die gelinkt zijn aan verkoop van verdovende middelen. 2 minderjarigen werden geplaatst. 

 

FOTZ

Vorige week, 14 april, merkte een ploeg tijdens een patrouille ter hoogte van de Bergensesteenweg verdachte handelingen op tussen twee personen, van wie er één bekend stond voor het gebruik van harddrugs.

De verkoper, die niet over geldige verblijfsdocumenten beschikte, blijkt in een kraakpand niet ver van de plaats van ondervraging te slapen. Dit kraakpand zorgde al enige tijd voor overlast ten aanzien van de buurtbewoners.

Tijdens de huiszoeking vond de politie heroïne die verpakt was voor verkoop, versnijdingsmiddelen, geld, maar ook diverse gestolen gsm’s, fietsen en andere voorwerpen met een dubieuze herkomst. Ook slijpmachines op batterijen en de ander inbrekersmateriaal werd aangetroffen.

5 personen werden van hun vrijheid beroofd, zij worden ook verdacht van verschillende diefstallen (diefstal in voertuig, diefstal in woning, eenvoudige diefstal,...) in de buurt. Zij werden aangeklaagd en vrijgelaten.

Twee dagen later kwam de divisie Anderlecht, na diverse klachten van bewoners van de Victor Rauterstraat, opnieuw op heterdaad tussen nadat was vastgesteld dat er drugs werden verkocht. Tijdens deze interventie heeft de politie 2 minderjarigen gearresteerd, van wie er één als wegloper was opgegeven. De drugs waren op een bouwterrein verstopt. De twee minderjarigen werden geplaatst.