Politie Zuid neemt 9135 euro en 2 wapens in beslag in drugsdossier

ANDERLECHT, 11/05/2021. - Na aanwijzingen van cocaïneverkoop op het Raadsplein in Anderlecht, heeft de politie van de zone Zuid op woensdag 5 mei huiszoekingen verricht na een interventie op heterdaad. Drie verdachten zijn ter beschikking gesteld. Een voertuig, 2 verboden wapens en 9135 euro werden gevonden, evenals cocaïne. 

"Tony"
De politie vernam dat een persoon van Albanese afkomst, bijgenaamd "Tony", drugs verkocht op het Raadsplein in Anderlecht. De verdachte zou zijn klanten ontmoeten op het Raadsplein of in de Kliniekstraat in Anderlecht om de transactie uit te voeren. Tijdens een observatie zien de rechercheurs "Tony" bij een verkoop op het Raadsplein. Ze onderscheppen zijn cliënt, die toegeeft cocaïne te hebben gekocht van de zogenaamde Tony. De laatste zou 0,25 en 0,40 gram verkopen.
 
Tussenkomst op heterdaad 
Op basis van de verklaringen van de cliënt is de politie op heterdaad opgetreden tegen de zogenaamde Tony. Na controle wordt er 0,40 gram cocaïne op hem gevonden. Twee andere verdachten werden geïdentificeerd. Bij de huiszoekingen werd nog 19,5 gram cocaïne gevonden, alsook 9135 euro, 11 gsm's, 2 verboden wapens en 2 precisieweegschalen (één in de vorm van een sleutel). Er is ook een voertuig in beslag genomen.
 
De drie verdachten werden ter beschikking gesteld.