Politiezone Zuid neemt 10 kg drugs in beslag

Op 25 april 2022 nam de lokale recherche (LR), afdeling drugs, een pakket van 10 kilo uit de Verenigde Staten in beslag met bestemming Anderlecht. Drie verdachten werden gearresteerd, 15 kilo cannabis, 12.000 euro, 26.000 dollar, drie horloges ter waarde van ongeveer 60.000 euro en talrijke luxeartikelen werden in beslag genomen.

Drugs Zaventem

Op donderdag 21 april 2022 werd op de luchthaven van Zaventem een pakket onderschept door de douane. Het pakket woog ongeveer 10 kilo (inclusief verpakking) en was afkomstig uit de Verenigde Staten, bestemming Anderlecht. Deze internationale leveringstechniek werd opgezet zonder medeweten van het expresbedrijf dat voor de transacties werd gebruikt. Deze laatste is dus niet bij de zaak betrokken.

Op maandag 25 april 2022 konden de lokale recherche in samenwerking met de Speciale Interventie-eenheid en het team Fenomenen, drie verdachten aanhouden.

Het betreft twee broers K.J. (25 jaar - Belg), K.S.J. (34 jaar - Amerikaan) en O.E.B. (25 jaar - Congolees) in het bezit van een valse Franse identiteitskaart met een valse naam. Die laatste moet ook een gevangenisstraf van een jaar uitzitten voor het verwerven van criminele vermogens.

Alle drie verdachten zijn gearresteerd voor in- en uitvoer, verkoop van drugs en witwassen van geld.

Zaventem

Bij de huiszoekingen zijn de volgende inbeslagnames gedaan:

  • 10 kilo cannabis + 5 kilo (inclusief verpakking)
  • 12.000 euro, 26.000 dollar
  • drie luxe horloges met een geschatte waarde van 60.000 euro
  • talrijke luxeartikelen

Sinds enkele maanden zet de drugsectie haar acties voort met verschillende arrestaties en talrijke inbeslagnames, in samenwerking met andere diensten van de politiezone. Het doel is het veiligheidsgevoel van de burgers die in de gemeenten Anderlecht / Vorst / Sint-Gillis wonen te versterken en in synergie met de eerstelijnscollega's te werken aan de veiligheid van de openbare ruimte.