Politiezone Zuid stelt fietsbrigade « VITES » voor

Vandaag, maandag 20 februari 2023, stelt het politiecollege van de Politiezone Zuid officieel haar fietsbrigade voor in het bijzijn van de schepenen van Mobiliteit van Vorst, Sint-Gillis en Anderlecht.

vites ploeg

De aandacht van de fietsbrigade, die deel zal uitmaken van de verkeersdienst, zal in eerste instantie vooral gaan naar verkeersonveiligheid en de overlast die hiermee gepaard gaat. Dit blijkt onder meer uit de laatst afgenomen Veiligheidsmonitor nog steeds één van de grootste bezorgdheden van de Brusselaars.

De fietsbrigade, die de naam VITES gedoopt kreeg, begint met 6 gemotiveerde inspecteurs die elk al heel wat ervaring binnen de interventiedienst hebben opgedaan. Dat betekent dan ook dat zij zich uiteraard niet enkel zullen focussen op verkeersproblematieken, maar samen met de andere diensten bijdragen aan de algemene veiligheid van Vorst, Sint-Gillis en Anderlecht.

De fietsende inspecteurs zullen zich ook begeven in omgevingen die minder bereikbaar zijn voor de klassieke politiepatrouilles. Daarnaast maakt het feit dat zij zich op de fiets verplaatsen ook dat deze agenten veel sneller en beter aanspreekbaar zijn. Op deze manier zullen zij dus ook een grote bijdrage leveren aan de nabijheid van de politie in de zone Zuid.

"Een fietsbrigade kan de kwetsbare punten voor actieve mobiliteit ervaren. Het lijdt geen twijfel dat dit onze inspanningen op het gebied van veiligheid en de bestrijding van allerlei vormen van overlast doeltreffend zal aanvullen en zal bijdragen tot het gevoel van veiligheid in de wijken", verklaart Mariam El Hamidine (Ecolo), Vorstse burgemeester en voorzitter van het politiecollege van de Politiezone Zuid.

Vites

 

Labels