Resultaten controle tweewielers Biestebroekkaai Anderlecht

Op 15 november controleerde de dienst Verkeer fietsers, scooters aan de Biestebroekkaai in Anderlecht.  De controle gebeurde door een gemengde ploeg van motorrijders, cipol en de fietsbrigade. 

 

in beslag genomen

De resultaten van de controle: - 5 niet-conforme e-steps in beslag genomen. een step haalde een maximumsnelheid van 96km/u tegenover de toegestane 25km/u

- 1 fiets bleek uitgerust met een elektrische motor bediend door een gashendel en voldeed daardoor niet langer aan de definitie van een fiets maar wel van een bromfiets. De "fiets' werd in beslag genomen.

De 6 voertuigen, die niet meer voldeden aan de definitie van een voortbewegingstoestel of een fiets, zijn o.a. beboet voor niet-registratie en verzekering, geen of ongeschikt rijbewijs en gebrek aan uitrusting zoals de verplichte helm.

- 2 niet-conforme bromfietsen van klasse A werden in beslag genomen. De gemeten maximumsnelheid lag ver boven de 25 km/u, namelijk 80 km/u en 71 km/u.

- 65 andere gebruikers werden bekeurd voor verschillende overtredingen waaronder 5 fietsen zonder licht voor zonsopgang.