Vrouw brengt handgranaat naar commissariaat Vorst

Vorst, 5 januari 2023 – Een vrouw bracht donderdag een handgranaat naar het politiecommissariaat van Vorst. Ze had deze gevonden tussen de spullen van haar man, een verzamelaar, en besloot voor de veiligheid de politie in te lichten. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat te vernietigen

granaat ter illustratie

Donderdag 5 januari bood een vrouw zich om 10u30 aan in het commissariaat Schaatsstraat.  

De dame had in de spullen van haar man een handgranaat gevonden en besloot om deze met haar wagen naar het commissariaat te brengen. Omwille van het veiligheidsrisico werden het commissariaat en de griffie van de handelsrechtbank ontruimd.  

De verkeerspolitie van politiezone Zuid sloot de omliggende straten af voor het verkeer en DOVO werd op de hoogte gebracht. Onder begeleiding van een hoofdinspecteur van onze politiezone kon DOVO de beschadigde granaat meenemen voor vernietiging. 

Na omstreeks een uur werden de afgesloten straten weer vrijgegeven voor het verkeer. De ontmijningsdienst bracht de granaat om 12u30 gecontroleerd tot ontploffing op een veilige locatie. 

Vervoer nooit zelf een granaat of ander springtuig. Neem onmiddellijk contact op met de politie maar raak het springtuig niet meer aan of probeer het niet te verplaatsen.