Vakantietoezicht

Het formulier onderaan kan u invullen en mailen naar pz.heusden-zolder@police.belgium.eu, faxen naar 011/45.01.19 of binnenbrengen in het politiecommissariaat, Rectorstraat 2, 3550 Heusden-Zolder.

U kan dit tevens aanvragen van Police-on-Web.

  • Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg ? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.
  • Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kan nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis.
  • Deze dienst is alleen beschikbaar voor privépersonen, niet voor handelszaken of bedrijven, noch kan er toezicht gehouden worden op appartementen die afgesloten zijn door een slotvaste gemeenschappelijke toegangsdeur.
  • Opgelet : bezorg het ingevulde formulier minstens 7 dagen voor vertrek.
  • Tijdens je afwezigheid komt de politie regelmatig een kijkje nemen aan de woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven.
  • Wordt er niets vreemds vastgesteld, dan laat de controlerende inspecteur een groen kaartje achter met datum en uur van de controle. Op die manier weet je hoe vaak en wanneer de politie effectief is langs geweest.

Brochure 'Check-list vertrek' :

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kan je de 'Check-list vertrek' (pdf - 0,1 MB) raadplegen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 45 01 11.