22e Rally van Haspengouw

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019 organiseert Top Speed Rallyclub Haspengouw de 22e Rally van Haspengouw op het grondgebied van Landen, Zoutleeuw, Gingelom, Heers, Oreye, Waremme en Sint-Truiden.

Op vrijdag 22/02/2019 voorziet de organisator enkel gecontroleerde vrije verkenningen met gewone seriewagens en de administratieve en technische keuringen.
Op zaterdag 23 februari 2019 zal de rally worden gereden tussen 08.00 uur en 19.15 uur over 4 klassementsproeven, die elk 3 maal worden gereden. Twee van de voorgestelde klassementsproeven situeren zich volledig op het grondgebied van Heers, Waremme en Oreye, de twee andere verlopen deels op het grondgebied van Gingelom en Sint-Truiden (de KP Gingelom) en deels op het grondgebied van Halle-Booienhoven en Sint-Truiden (de KP Neerlanden).

De deelnemers dienen zich buiten het parcours aan het verkeersreglement te houden inclusief de geldende snelheidsbeperkingen.

De volgende verkeersregeling geldt op zaterdag 23 februari 2019:

Parkeren / stilstaan op de straten van de klassementsproeven

Op alle wegen van het parcours is volledig parkeer- en stilstaan verbod ingesteld van 04.00 uur tot 22.00 uur:

Sint-Truiden:

  • op de KP Gingelom: Fruittuinweg en de Galgenweg
  • op de KP Neerlanden: Davidstraat, de Halleweg, de Schoorbroekstraat, de Romeinse Weg en het tussen de Schoorbroekstraat en de Romeinseweg

Gingelom:

  • op de KP Gingelom: Tomboschweg, Uilweg, Keibergstraat, Buvingenstraat, Bienendalweg, Carelsbosweg, Minguetweg, Driehoekweg, Vossenweg, Populierenstraat, Buvingerdalweg, Dorpskouter, Kamerijckstraat, Kapellekes Veldweg, Bremakkerweg, Fruittuinweg, Galgenweg, Kerkom-Gingelomweg, Popelaerweg en Tekedelweg.
  • De omleiding loopt op de Truilingenstraat vanaf de aansluiting met de Populierenstraat (waar de evacuatieweg is afgesloten) tot op de N80, dan verder in de richting van Gingelom tot aan het kruispunt met de Mgr. Keesenstraat. Verder via de Mgr. Keesenstraat naar de Kriekelstraat tot aan de aansluiting met de Dorpskouter (van waaraf de Kriekelstraat ook is afgesloten).

Eenrichtingsverkeer

Voor de KP Neerlanden wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op de Leeuwerweg tussen de Tiensesteenweg en de spoorwegoverbrugging in Halmaal, zodat er alleen verkeer toegelaten is in de richting van Halmaal.

Evacuatiewegen van de klassementsproeven

Een parkeerverbod wordt tevens ingesteld op de evacuatieweg van de KP Gingelom: Populierenstraat vanaf post 109 (kruispunt met Het Vossenweg) tot aan het kruispunt met de Truilingenstraat.