Nieuws

Politie op afspraak voor klachten en aangiftes

Sinds juli 2019 is het mogelijk om een afspraak te maken bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken (Politiehuis, Sluisberg 1) voor meldingen of klachten, die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen. Je kan je uiteraard ook nog steeds in het Politiehuis aanbieden zonder afspraak!

Vanaf 1 januari 2020 werken we ook in de Politieposten in Gingelom (Steenweg 111) en Nieuwerkerken (Nieuwesteenweg 3) met afspraak op dinsdag en donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Dit biedt de wijkinspecteurs de mogelijkheid om meer aanwezig te zijn in hun wijk, wanneer er geen afspraken gepland staan. Op maandag, woensdag en vrijdag kan je in de Politieposten in Gingelom en Nieuwerkerken tussen 09.00 uur en 12.00 uur nog steeds terecht voor je klacht of melding zonder afspraak.

Via deze link: maak een afspraak

Verbod om stadspark, Speelhofdomein en vesten te betreden vanaf zondag 9 februari 2020 om 9u

Storm Ciara trekt op zondag 9 februari 2020 door ons land. Het KMI voorspelt voor die dag hevig stormweer met rukwinden die kunnen oplopen tot 100 en zelfs 120 kilometer per uur. 

Zes politiecombi’s krijgen defibrilatoren

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft zes politiecombi’s van de zone uitgerust met een AED-toestel. Zo’n automatische externe defibrillator (AED) analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

Analyse camerabeelden levert in 72% resultaat op.

Het stadsbestuur van Sint-Truiden en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zijn overtuigd van de efficiëntie van een goed uitgebouwd cameranetwerk om de veiligheid en leefbaarheid in de Politiezone te waarborgen en nog te verhogen.  

Fietsverlichting en reflectoren

Van maandag 6 januari tot en met vrijdag 10 januari 2020 vindt de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers/bromfietsers" plaats.