Nieuws

Politie op afspraak voor klachten en aangiftes

Sinds juli 2019 is het mogelijk om een afspraak te maken bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken (Politiehuis, Sluisberg 1) voor meldingen of klachten, die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen. Je kan je uiteraard ook nog steeds in het Politiehuis aanbieden zonder afspraak!

Vanaf 1 januari 2020 werken we ook in de Politieposten in Gingelom (Steenweg 111) en Nieuwerkerken (Nieuwesteenweg 3) met afspraak op dinsdag en donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Dit biedt de wijkinspecteurs de mogelijkheid om meer aanwezig te zijn in hun wijk, wanneer er geen afspraken gepland staan. Op maandag, woensdag en vrijdag kan je in de Politieposten in Gingelom en Nieuwerkerken tussen 09.00 uur en 12.00 uur nog steeds terecht voor je klacht of melding zonder afspraak.

Via deze link: maak een afspraak

“Phishingberichten rond het coronavirus misleiden de internetgebruiker”

De strijd tegen valse berichten is nog niet gestreden. Tijdens de European Cyber Security Awareness Month, in oktober 2019, deden het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition Belgium al een luide oproep om aandachtig te zijn voor phishing en verdachte berichten door te sturen naar verdacht@safeonweb.be. Met resultaat, want vorig jaar ontvingen we 1.700.000 verdachte mails en werden er 4.000 valse websites geblokkeerd. 

Omwille van de sterke stijging van valse berichten rond het coronavirus en de toename van het aantal valse berichten per sms, herhalen we de nationale sensibiliseringscampagne om de Belgische bevolking opnieuw te sensibiliseren voor phishing.

De wijkposten Gingelom en Nieuwerkerken zijn gesloten

  • vanaf vrijdag 20 maart 2020 tot en met vrijdag 3 april 2020.
  • indien er vragen zijn kan u ons steeds telefonisch contacteren via
    011-70 19 10. Op basis van de vraag bekijken we dan hoe we u verder
    kunnen helpen.
Wijziging openingsuren onthaal en klachten Politiehuis, Sluisberg 1

Om in functie van de maatregelen rond het coronavirus onze dienstverlening naar de burger toe maximaal te kunnen blijven garanderen, werden er aan aantal wijzigingen in de openingsuren doorgevoerd.

Corona - maatregelen

Om in functie van de voorschriften rond het coronavirus onze dienstverlening naar de burger toe maximaal te kunnen blijven garanderen, vragen wij aan de burgers om de volgende preventieve maatregelen in acht te nemen: