Binkjes

Tijdens de opendeurdag van zondag 1 juli hadden we ook mini-reporters over de vloer. Ze kregen een persoonlijke rondleiding.
Hieronder hun verslag:

"Eerst zijn we naar de politiehonden gaan kijken. Een politiehond moet heel goed luisteren naar zijn baas en wachten op een teken om iets te mogen doen. Een politiehond is nooit bang en kan boeven vangen als ze weglopen. Ze moeten ook snuffelen aan de geur van dingen om ze daarna te zoeken.

We hebben ook de uniformen (van de commissarissen) van vroeger gezien. Deze hingen niet op een kapstok, maar er waren mensen die die aanhadden om ze te laten zien. Zo konden we zien hoe de politie er vroeger uitzag.

We hebben ook onze vingerafdrukken laten maken. De politie liet ook zien hoe ze na een inbraak vingerafdrukken konden zien door er poeder op te doen. Daarna kijken ze of die vingerafdrukken al in de computer zitten om de inbreker te kunnen pakken.

We hebben ook de cellen mogen zien. Die zijn heel kleine n er staat een hard bed, zonder dekens of kussens. Het toilet staat ook in de cel, zonder deksel. Nu zat er niemand in de cel. Gelukkig maar.

Buiten was ook een parcours om te laten zien wat je ziet en doet als je teveel pintjes hebt gedronken. Dan kan je niet meer recht lopen. Het is niet zo veilig om veel pintjes te drinken en dan nog met de auto te rijden."

Nette, Marieke en Liam