Fietsdiefstallen opgehelderd dankzij camerabeelden

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft 4 verdachten van fietsdiefstallen kunnen identificeren dankzij camerabeelden.

Na een fietsdiefstal in de Abdijstraat konden 3 verdachten geïdentificeerd worden dankzij de camerabeelden.
Eén van hen mocht na verhoor beschikken.
Een tweede verdachte bekende en kon wederom door camerabeelden gelinkt worden aan een fietsdiefstal op de Tiensevest en een winkeldiefstal. Hij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.
De derde betrokkene dient nog verhoord te worden in dit dossier, alsook in het kader van een andere fietsdiefstal aan de bibliotheek, waar hij eveneens herkend werd op de camerabeelden.
De fiets - die gestolen werd in de Abdijstraat - was reeds verkocht, maar werd opgespoord en kon uiteindelijk terugbezorgd worden aan de eigenaar.

Tot slot werd ook een man opgespoord aan de hand van de camerabeelden van een fietsdiefstal die hij pleegde aan de achterzijde van het station.

De betrokkenen zijn geen onbekenden voor de politiediensten.

Het onderzoek wordt verdergezet.

"Het vernieuwde cameranetwerk heeft zijn nut zeker al bewezen, niet alleen bij fietsdiefstallen, maar ook inzake drugs en verkeer.", zegt korpschef Steve Provost.

"Sint-Truiden is een fietsstad, maar jammer genoeg worden er ook in Sint-Truiden fietsen gestolen. Heel vervelend en vaak ook kostelijk. De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de dienst Preventie gaan daarom al jaren de strijd aan en proberen mensen te sensibiliseren om hun fiets op een degelijke manier te sluiten, te stallen en hun fiets te laten registreren/graveren.", aldus burgemeester Veerle Heeren.