Resultaten

Afgelopen weekend organiseerde de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken naar aanleiding van verschillende grootschalige evenementen in de zone een aantal acties (drugs/alcohol, horeca, verkeer).

Op 1 locatie werden om en bij de 240 bezoekers van een fuif gecontroleerd op drugs, waarvan er 8 door de drugshond werden aangeduid. Voor 1 minderjarige werd uiteindelijk een pv drugsbezit opgesteld. Daarnaast werden er op een andere locatie een aantal voertuigen gecontroleerd door de drugshond. Hier werden geen drugs aangetroffen.
Bij de alcoholcontrole legden 3 bestuurders een positieve ademtest af en er werd een pv opgesteld voor rijden met een voorlopig rijbewijs buiten de toegestane uren.

Samen met de inspectiediensten werd er ook een horecacontrole georganiseerd in de politiezone. Er werden een 10-tal eethuizen en drankgelegenheden gecontroleerd. Er waren 2 personen niet ingeschreven, voor de rest waren de zaken in orde met de regelgeving.

Ten slotte werd er tijdens de Rally van Zuid-Limburg op verschillende locaties geflitst. Van de 2076 gecontroleerde voertuigen waren er 238 in overtreding, waarvan 28 deelnemers aan de rally.