Zelfs wanneer je ons niet ziet, staan we voor jou klaar.

Tweejaarlijkse organiseert de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een opendeurdag. Dit is een dag om de werking van onze lokale politie en enkele van onze partners extra in de kijker te zetten. De bezoekers krijgen een zicht op wat er zich allemaal afspeelt achter de schermen.

Afgelopen september zou onze opendeurdag opnieuw doorgaan. Covid-19 gooide echter roet in het eten. We konden de veiligheid van onze bezoekers, onze partners en onze personeelsleden niet garanderen en daarom beslisten we om de opendeurdag te verplaatsen naar september 2021.

Als alternatief besloot de lokale politie om een promotiefilm te laten maken met als vertrekpunt: “Zelfs wanneer je ons niet ziet, staan we voor jou klaar.”

Een politiekorps dat goed werk levert, is een korps dat het veiligheidsgevoel bij de burgers laat toenemen, vaak zonder dat de burger het beseft. Het is niet omdat je de politie niet ziet dat ze niet constant bezig zijn met het bevorderen van de veiligheid … integendeel.

In het filmpje wordt bovenstaand vertrekpunt op een originele en opvallende manier belicht. Onder beelden van diverse burgers die bezig zijn met hun dagdagelijkse activiteiten worden intercomberichten gezet van zaken die het politiekorps tegelijkertijd aanpakt om het leven dat we kennen vlot en veilig te laten verlopen. Menselijke zaken, maar wel zaken met impact.

Zo wordt er bijvoorbeeld een nietsvermoedende visser getoond, die rustig zijn lijn uitgooit, terwijl op datzelfde moment een oproep voor een verdwaald kind binnenkomt bij onze operator. Vervolgens zie je dan een collega van de dienst politionele slachtofferbejegening die het kind in eerste instantie opvangt, terwijl zijn ouders gezocht worden.

De personen die in beeld verschijnen zijn personeelsleden van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en inwoners van onze politiezone, ook de locaties bevinden zich allemaal op het grondgebied van de zone. Hier werd bewust voor gekozen om een zo authentiek mogelijk beeld te scheppen.

Vanaf vandaag zullen verschillende versies van de video de komende weken te zien zijn op onze Facebook (https://www.facebook.com/PZSintTruidenGingelomNieuwerkerken) en website.