Hoe en waarom aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Vaak worden diefstallen van een gsm, een boorddocument, een fiets, ... niet aangegeven omdat burgers denken dat het gestolen voorwerp of de dief toch niet teruggevonden wordt. De politie krijgt alleen een juist beeld op de criminaliteit en kent de ware aard ervan als iedereen alle misdrijven zou aangeven. Zo kan de politie dan ook gerichter controles uitvoeren, juist op die plaatsen waar misdrijven plaatsvinden en gemakkelijker daders arresteren.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

1. Voor niet-dringende gevallen en voor de aangifte van klachten kan u terecht in het politiehuis Sint-Truiden op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 08.30 tot 16.30 uur. Hier kan je eveneens de nodige documenten bekomen in geval van verlies of diefstal van officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, …).
Op weekdagen van 08.00 uur tot 12.00 uur kan je ook terecht in de politieposten in Gingelom en Nieuwerkerken.

Vanaf 1 juli 2019 kan je ook online een afspraak maken voor een melding of klacht, - die niet dringend is en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen - in het Politiehuis in Sint-Truiden: Afspraak maken

2. Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be, je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.
Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal
  • bromfietsdiefstal
  • winkeldiefstal
  • vandalisme
  • graffiti

3. Wanneer het dringend is of indien wij vaststellingen moeten doen, komen wij ter plaatse wanneer je het noodnummer 101 belt.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn NIET mogelijk.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 701911.