‘Kerstvakantie? Niet voor inbrekers!’

We kijken allemaal uit naar de kerstvakantie, met veel gezelligheid en cadeaus. Helaas is dit ook voor inbrekers een zeer interessante periode. Ondanks dat er de laatste jaren een daling valt op te merken in het aantal woninginbraken, blijft het belangrijk om hier aandacht aan te besteden en preventieve maatregelen te nemen. Hierbij bezorgen we je alvast 5 tips om inbraken te voorkomen tijdens de kerstvakantie:

  1. Doe je deuren en ramen op slot, ook al ga je maar even naar buiten.

Ga je naar buiten om je buren fijne feestdagen te wensen? Controleer dan of je voor- en achterdeur gesloten zijn. Met een gesloten deur maak je het inbrekers meteen een stuk moeilijker om binnen te geraken.

  1. Vraag je buren om een oogje in het zeil te houden.

Ga je de feestdagen op een andere locatie vieren? Vraag aan je buren of ze een oogje in het zeil willen houden.

  1. Geef een bewoonde indruk.

Laat je huis eruitzien alsof je wel thuis bent. Maak bijvoorbeeld gebruik van verlichting met een timer of laat de kerstboomverlichting aan. Denk ook aan verlichting op je bovenverdieping.

  1. Zorg voor extra verlichting rondom het huis.

Investeer in goede buitenverlichting met een sensor. Zonder buitenverlichting maak je het gemakkelijker voor inbrekers om ongezien in te breken. Bovendien is het een goed excuus om je huis te versieren met nog wat meer kerstverlichting!

  1. Leg waardevolle voorwerpen en cadeaus niet in het zicht.

Als inbrekers waardevolle voorwerpen en cadeaus onder de kerstboom zien liggen, is het extra aantrekkelijk om in te breken.

Voor gratis diefstalpreventieadvies kan je terecht bij de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken via pz.poltrudo@police.belgium.eu.

Wil je weten hoe goed je scoort op inbraakveiligheid? 

Doe hier de test: 1 Dag Niet Survey (surveymonkey.com)

Resultaten:

Ligt je score tussen de 23 en 30 punten?

Proficiat! Je hebt een goede preventieve houding.

Ligt je score tussen 16 en 23 punten?

Je hebt reeds een aantal inspanningen geleverd om je woning te beveiligen, maar hier en daar kan het nog beter. Laat jeu niet verrassen door een veiligheidsgevoel dat misschien wel vals is. Bekijk je woning en zoek naar de inbraakgevoelige punten. Vraag gratis advies aan bij de diefstalpreventieadviseur via pz.poltrudo@police.belgium.eu of via het telefoonnummer 011-70 19 90.

Ligt je score lager dan 16 punten?

Om verschillende redenen is jouw woning bijzonder kwetsbaar voor inbraak. Word geen gemakkelijke prooi! Zoek de zwakke plekken van je woning. Vraag gratis advies aan bij de diefstalpreventieadviseur via pz.poltrudo@police.belgium.eu of via het telefoonnummer 011-70 19 90.

 

 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 701911.