Je hebt een nieuwe verblijfplaats

De referentiepersoon van het gezin doet, binnen de 8 werkdagen, aangifte voor alle leden van het gezin, die met haar/hem van verblijfplaats veranderen, bij het gemeentebestuur van de gemeente waar zij/hij zich gaat vestigen.

De politie komt vaststellen of je werkelijk op het gemelde adres verblijft. Vanaf de datum van deze vaststelling woont u officieel op dit nieuwe adres. Vanaf het moment dat de politie is langsgeweest, kan het adres op jouw eID en inschrijvingsbewijs veranderd worden.

Je gaat hiervoor langs op de dienst bevolking en brengt je eID mee samen met de pin-code en uw inschrijvingsboekje van de wagen, moto, ... .

Een adreswijziging is gratis.

Wanneer je naar een andere gemeente verhuist, meld je dit enkel in de nieuwe gemeente.

Inwoners die naar het buitenland verhuizen, komen zich bij het stadsbestuur uitschrijven.
Zij kunnen contact opnemen met Vlamingen in de Wereld (VIW) via www.viw.be.
VIW verenigt Vlamingen in de wereld in een netwerk en krijgt hiervoor de steun van de Vlaamse regering. Met dat netwerk wordt de uitgeweken Vlaming geholpen bij tal van praktische problemen, zoals sociale zekerheid, onderwijs voor de kinderen of algemeen sociale netwerking met landgenoten ter plaatse. VIW biedt de betrokkenen ook mogelijkheid voor een blijvend contact met het thuisland.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 701911.